IntesisHome, a legjobb HVAC IoT megoldás.

IntesisHome az HVAC IoT megoldás amit az Intesis készített a lakóházak és a létesítmény gazdálkodás részére. Ez a legkomplexebb felhőalapú rendszer klímák távvezérlésére, biztosítva a felhasználót, hogy okostelefonnal, tablettel vagy bármilyen web böngészővel könnyedén, intuitív módon kezelhesse eszközeit.

Hogyan csináljuk

Az első dolog, amit tennünk kell, hogy kommunikálhassunk a HVAC rendszerrel az, hogy beszerelünk egy IntesisHome készüléket. Ez a készülék fog kommunikálni a klíma egységgel. Ez a kommunikáció kétirányú. Ami azt jelenti, hogy tudunk küldeni parancsokat a klíma készüléknek és megértjük annak üzem állapotát. Ez az alapfeltétele egy jól szinkronizált vezérlésnek. Hogy azt lássuk ami valójában történik.

 

Az IntesisHome gateway-ek WiFi készülékek, így ezek a státuszok (üzemállapotok) bekerülnek a felhőnkbe. Az épület WLAN – rendszerét használjuk. A kommunikáció a felhő és a készülékünk közt kétirányú. Így a készülék elküldi az aktuális állapotát a felhőbe, majd az visszaküld egy instrukciót a készüléknek.

Hogyan vezéreljük a HVAC rendszert?

Miután megoldottuk a kapcsolatot a készülék és a felhő közt, már vezérelhetjük is a klímánkat, ahonnan csak szeretnénk. Ehhez egy közös, a légkondicionáló vagy hőszivattyú gyártójától független felhasználói felületet használunk.

Két lehetőségünk van:

  • Felhasználóbarát natív App-ok, iOS, Android és Apple Watch rendszerekhez. Ezek a végfelhasználók számára megfelelő megoldások.
  • Web alapú megoldás a magánházak és szakemberek számára.

Az IntesisHome nem csak az app vagy a web alapú készülékvezérlésre koncentrál, hanem harmadik feles megoldásokat is kínál publikus API segítségével. Ez lehetőséget biztosít a B2B partnereknek (például energia és telekom szolgáltatók), hogy beintegrálhassák a HVAC vezérlést a saját IoT megoldásaikba. Legyen szó okos – otthonokról, energia hatékonysági megoldásokról, okos – hálózat alkalmazásokról vagy értéknövelő szolgáltatásokról.

Tudjuk, hogy a más felhőalkalmazásokkal való együttműködés további lehetőségeket biztosít ügyfeleinknek. Egy jó példa az IFTTT integráció. Mint tudjuk, az IFTTT egy széleskörűen használt platform, ami lehetőséget biztosít számtalan felhő szolgáltatás integrációjához, mint például: Alexa, Google Home, Nest, stb.

Főbb erősségeink

Az IntesisHome számtalan funkciót kínál, amivel a különböző igényeket kielégítheti és a rendszert egyedivé teszi. Az alábbi fő erősségeket emelnénk ki.

  • Valós idejű vezérlés és felügyelet: Az IntesisHome teljes vezérlést kínál a HVAC rendszer felé. Azokat a funkciókat, amiket a készülék saját távvezérlőjén is megtalálunk, valamint további extra funkciókat is.
  • Multi-lokáció: Az IntesisHome – mal több projektet  kezelhet egy ugyanazon felületről. Három szintre rendezheti a készülékeket (például épület, épület rész és készülék), ezzel bárhonnan könnyedén kezelve az összes eszközt.
  • Multi-gyártó: Az IntesisHome kompatibilis a legtöbb ismert légkondicionáló készülék gyártóval és ezeket egyetlen felületről vezérelheti. Független attól, hányféle gyártó készülékét kell együtt vezérelni.
  • Multi-felhasználó: Mivel több felhasználó is kezelheti az alkalmazást, ezért különböző felhasználó profilokat hozhatunk létre, meghatározva, hogy az egyes felhasználók mely készülékeket érhetik el és melyeket nem.